Trairea in Hristos

Isus a plătit preţul de răscumpărare pentru păcatele oamenilor pe cruce. De aceea, iertarea e gratuită celui ce se căieşte de păcatele sale şi se întoarce la Dumnezeu.
Pocainta nu este o optiune pentru acei ce vor sa fie mantuiti,este o obligatie,o necesitate pentru dobandirea vietii vesnice.1Ioan Cap 2:1-2.
Necredinta este un act voit,care are loc la nivelul mintii,a intelectului…fiind vinovati sau nu de alegerea pe care o luam,in fata deciziei cele mai importante din viata ; acceptarea mantuirii.
Natura umana prin ea insasi e pacatoasa,lipsita de scrupule,dar Isus Hristos atunci cand a luat trup de om,coborand intr-o iesle umila,a fost tocmai pentru a schimba starea noastra aflata sub blestemul pacatului si a ne face din nou partasi cu D-zeu la Imparatia Sa Vesnica.
Metanoia,sau schimbarea radicala a gandirii,are loc atunci cand intradevar credem in Isus Hristos ca Domn si Mantuitor;e o minune inexplicabila intelectului uman,o nebunie pentru cei ce nu-L cunosc pe Domnul.
Aici intervine Duhul Sfant,care schimba natura noastra pacatoasa prin credinta, in statutul de neprihaniti,de fii de D-zeu si mostenitori impreuna cu El.
Un exemplu un pic amuzant,este urmatorul :”daca traiesti intr-un dovleac vei deveni rotund la fel ca el,daca traiesti in Hristos devii ca El”
Trairea in Hristos este urmarea pocaintei sincere,dovada ca suntem nascuti din nou,felul in care gandim,atitudinile noastre,rationamientul nostru,gandirea noastra (stiuta numai de noi).Daca traim in Hristos ,lucrul acesta va avea efecte imediate asupra noastra.

1.Avem alegerea in El

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *