scopul omului pe pamant

text:romani 8: 29-30 Căci pe aceia pe care i-a cunoscut mai dinainte, i-a şi hotărât mai dinainte să fie asemenea chipului Fiului Său, pentru ca El să fie Cel întâi născut dintre mai mulţi fraţi. Şi pe aceia pe care i-a hotărât mai dinainte, i-a şi chemat; şi pe aceia pe care i-a chemat, i-a şi socotit neprihăniţi; iar pe aceia pe care i-a socotit neprihăniţi, i-a şi proslăvit.
D-zeu l-a creat pe om ca persoana,asa cum el este persoana. Gen.1: 26 Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ.”

Persoana:-gindeste pentru sine -simte pentru sine -voieste,alege pentru sine -comunica cu alte persoaneCalitatea unei persoane e data de calitatea relatiilor pe care le intretine cu alte persoane  -dezvoltarea ideii…D-zeu e suveran peste creatia lui  Mat.10: 29 Nu se vând oare două vrăbii la un ban? Totuşi, niciuna din ele nu cade pe pământ fără voia Tatălui vostru.30 Cât despre voi, până şi perii din cap, toţi vă sunt număraţi. SUVERAN, -Care este deasupra tuturor, cu o mare autoritate, care are autoritatea supremă. Absolut, fără margini; total, suprem. Augustin,sec.5,apoi idee preluata de Martin Luther si Calvin,imping ideea de suveranitate a lui D-zeu pina la predestinare. -Explicatie…

PREDESTINÁRE, -Acțiunea de a predestina și rezultatul ei; ceea ce i-ar fi cuiva dinainte hotărât de divinitate, de soartă; ursită, destin, soartă, predestinație. Doctrină potrivit căreia fiecare om ar avea fixat de mai înainte destinul său de către divinitate.

D-zeu l-a creat pe om ca persoana,dupa chipul si asemanarea sa,nu un mecanism programat (trenuletul electric) romani 8: 29-30 Căci pe aceia pe care i-a cunoscut mai dinainte, i-a şi hotărât mai dinainte să fie asemenea chipului Fiului Său, pentru ca El să fie Cel întâi născut dintre mai mulţi fraţi. Şi pe aceia pe care i-a hotărât mai dinainte, i-a şi chemat; şi pe aceia pe care i-a chemat, i-a şi socotit neprihăniţi; iar pe aceia pe care i-a socotit neprihăniţi, i-a şi proslăvit.

evrei 2:10-11 Se cuvenea, în adevăr, ca Acela pentru care şi prin care sunt toate şi care voia să ducă pe mulţi fii la slavă să desăvârşească, prin suferinţe, pe Căpetenia mântuirii lor Căci Cel ce sfinţeşte şi cei ce sunt sfinţiţi sunt dintr-unul. De aceea, Lui nu-I este ruşine să-i numească „fraţi” Agape e ceea ce desavirseste relatia intre persoanele din trinitate(fiecare traieste pentru celalalt)
dorinta lui D-zeu e sa-l iubim.
marcu12: 30 şi: „Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu tot cugetul tău şi cu toată puterea ta”; iată porunca dintâi.

Dragostea cu sila nu se face.Este o alegere personala si D-zeu vrea sa-l cunoastem si sa instauram cu el o relatie de iubire.Ca sa avem posibilitatea de a alege l-a lasat si pe diavol pe pamint.El s-a facut cunoscut lui Adam (ii facea vizite in racoarea diminetii) iar apoi a lasat ca si sarpele sa se prezinte gen.3: 1 Şarpele era mai şiret decât toate fiarele câmpului pe care le făcuse Domnul Dumnezeu. El a zis femeii: „Oare a zis Dumnezeu cu adevărat: „Să nu mâncaţi din toţi pomii din grădină? apoc.12:9 Şi balaurul cel mare, şarpele cel vechi, numit diavolul şi Satana, acela care înşală întreaga lume, a fost aruncat pe pământ; şi împreună cu el au fost aruncaţi şi îngerii lui. diavolul inseala,minte

Cum a ajuns el ceea ce este? isaia14: 12 Cum ai căzut din cer, luceafăr strălucitor, fiu al zorilor! Cum ai fost doborât la pământ, tu, biruitorul neamurilor!13 Tu ziceai în inima ta: „Mă voi sui în cer, îmi voi ridica scaunul de domnie mai presus de stelele lui Dumnezeu, voi şedea pe muntele adunării dumnezeilor, la capătul miazănoaptei,14 mă voi sui pe vârful norilor, voi fi ca Cel Preaînalt.”15 Dar ai fost aruncat în Locuinţa morţilor, în adâncimile mormântului! ezechiel 28: 13 Stăteai în Eden, grădina lui Dumnezeu, şi erai acoperit cu tot felul de pietre scumpe: cu sardonix, cu topaz, cu diamant, cu crisolit, cu onix, cu jasp, cu safir, cu rubin, cu smarald şi cu aur; timpanele şi flautele erau în slujba ta, pregătite pentru ziua când ai fost făcut.14 Erai un heruvim ocrotitor cu aripile întinse; te pusesem pe muntele cel sfânt al lui Dumnezeu, şi umblai prin mijlocul pietrelor scânteietoare.15 Ai fost fără prihană în căile tale, din ziua când ai fost făcut până în ziua când s-a găsit nelegiuirea în tine.16 Prin mărimea negoţului tău te-ai umplut de silnicie şi ai păcătuit; de aceea te-am aruncat de pe muntele lui Dumnezeu şi te nimicesc, heruvim ocrotitor, din mijlocul pietrelor scânteietoare.17 Ţi s-a îngâmfat inima din pricina frumuseţii tale, ţi-ai stricat înţelepciunea cu strălucirea ta. De aceea te arunc la pământ, te dau privelişte împăraţilor.18 Prin mulţimea nelegiuirilor tale, prin nedreptatea negoţului tău ţi-ai spurcat locaşurile sfinte; de aceea scot din mijlocul tău un foc care te mistuie şi te prefac în cenuşă pe pământ, înaintea tuturor celor ce te privesc.
Prin ingamfare s-a transformat din heruvim in opusul a tot ceea ce este D-zeu E creatura lui D-zeu si-l lasa sa existe ba chiar il controleaza ,ii pune limite(iov) ca sa ne dea posibilitatea de a alege -nu putem alege daca nu sunt cel putin doua lucruri intre care sa alegi.

D-zeu ne da suficiente informatii despre sine si despre diavolul ca sa putem alege ,nu se arata pe fata pentru ca atunci alegerea intre El si diavol ar fi evidenta slava-uraciune fapte 17: 26 El a făcut ca toţi oamenii, ieşiţi dintr-unul singur, să locuiască pe toată faţa pământului; le-a aşezat anumite vremuri şi a pus anumite hotare locuinţei lor27 ca ei să caute pe Dumnezeu şi să se silească să-L găsească bâjbâind, măcar că nu este departe de fiecare din noi.28 Căci în El avem viaţa, mişcarea şi fiinţa, după cum au zis şi unii din poeţii voştri: „Suntem din neamul Lui…” Isus insusi intrupat om a fost dus sa fie ispititpe cine cred pe acela ascult -diavolul -carpe diem(apuca clipa),aici si acum

-D-zeu – aduna comori in cer,cauta vesnicia

pe cine asculti a aceluia devii rob romani 6: 16 Nu ştiţi că, dacă vă daţi robi cuiva, ca să-l ascultaţi, sunteţi robii aceluia de care ascultaţi, fie că este vorba de păcat, care duce la moarte, fie că este vorba de ascultare, care duce la neprihănire? Isus pe cruce a luat diavolui dreptul de proprietate asupra omului ,drept pe care il avea din cauza pacatului

El iti arata iubirea sa si vrea ca si tu cunoscandu-l sa-l iubesti dar te respecta ca persoana si te lasa sa alegi.
Alege viata!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *