QUO VADIS IONA

Iona, 1.1-3,2.1,3.1-5

Trimiterea lui Iona,este trimiterea noastra a fiecaruia in lucrarea care ne-a fost incredintata de Domnul.Avem un talant (uneori avem impresia ca am primit acest talant pentru a-l pastra intact,fara a pune in negot ceea ce Domnul ne-a dat),si darul sau talentul pe care il avem trebuie pus in slujba bisericii,insemnand trimiterea noastra a fiecaruia.
Caut un om spune Sfanta Scriptura,aceste cuvinte au un ecou vesnic, si chemarea este eterna,actuala,trecand pe langa fiecare inima si asteptand un raspuns.
De secole intregi se cauta oameni care vor sa dedice din timpul lor,sa sacrifice din pasiunile lor,pentru a deveni pasionati de adevaratul sens al existentei umane…mantuirea sufletului.
Exemplul cel mai rasunator,de ascultare totala este exemplul Domnului nostru Isus Hristos,renuntand la gloria Cereasca,la Suveranitatea Lui ca D-zeu,coboara la noi,in chip de om,demonstrand simplitate si umilinta prin nasterea Sa in ieslea din Betleem.Isaia cap 53 demonstreaza in mod concret ascultarea neconditionata a Domnului nostru,stiind ca avea sa fie dispretuit si batjocorit,parasit…!
Exemplul lui Iona este o pilda de neascultare,de consecinte ale neascultarii…apoi de consecinte ale ascultarii.Ascultarea de Domnul intodeauna duce la pocainta celor din jurul nostru.Intodeauna cand suntem trimisi de Domnul intr-o lucrare El are un scop,si scopul este pocainta si mantuirea sufletelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *