“Pace voua” – Nevoia de Pace (sufleteasca) !

Domnul sa fie binecuvantat si slavit in veci ! 

Sfanta scriptura, mai precis in cartea Ioan capitolul 20 cu versetul 19 supe in felul urmator:

“In seara aceleasi zile, cea dintai a saptamanii, pe cand usile locului erau incuiate de frica iudeilor, a venit Isus, a stat in mijlocul lor si le-a zis: “PACE VOUA!“”

Un verset simplu al prima vedere, care reprezinta o situatie omeneasca in care personajele acestei situatii au de a face cu “frica”, fiind acesta un factor care ii pune intr-o situatie de izolare sociala temporar indeterminata.

Nu ma impresionat faptul ca le era frica de iudei, ar fi si de inteles sau asteptat sa le fie teama de iudei dupa cele intamplate cu Isus, nici nu ma imprsionat faptul caci Isus “a aparut” miraculos in mijlocul incaperii incuiate. Aceste lucruri erau de inteles, Domnul Isus a facut mlte minuni pe pamant, deci nu este ceva surprinzator fatul acesta. Ci un altul, un lucru ma uimit din situatia prezentata in versetul acesta

¿Dece Isus, primul lucru pe care il zice ucenicilor este “urarea” de “Pace”? ¿dece nu alt salut? Eu probabil as fi zis “¿Ce mai faceti, prietenii bunii ? Cum mai sunteti ?” Dar vedem caci Isus alege sa foloseasca alt tip de salut, o urare de pace !

Miam dat seama caci noi crestinii credinciosi folosim foarte des salutul acesta unul fata de altul “Pace-Pace” dar m-am gandit ¿Oare o facem din obijnuinta sau cu adevarat ii dorim aproapelui nostru sa aibe Pace in inima si viata lui? 

Domnul Isus a folosit acest salut, caci ucenici cu adevarat erau lipsiti de Pace, erau cuprinsi de teama, frica, deci Isus, cunoscand aceste lucruri, lea “dorit” exact cea ce aveau nevoie “PACE”. 

HAIDETI DECI SA VEDEM CE SPUNE BIBLIA DESPRE NEVOIA DE PACE IN VIETILE NOASTRE CA CRESTINI

In aceasta viata aveam nevoie de 2 tipuri de pace:

Pace sufleteascaPace pamanteasca

De data aceasta voi descrie doar nevoia si importanta Pacii pe plan Spiritual in legatura cu sufletul tau sau, relatia ta cu Dumnezeu.

Caci cunoastem faptul ca suntem creati din parte materiala, fizica (trup, materie, fapte, etc) si parte inmateriala (suflet, teorie, etc.)

 

PACEA SUFLETEASCA:

¿Este oare nevoie de pace pe plan spiritual, in sufletul nostru?

Biblia, cuvantul lui Dunezeu ne invata si ne spune caci, DA, avem nevoie de pace pentru sufletul nostru.

ROMANI 5:1

“Deci, fiindca suntem socotiti nepreihaniti prin credinta, avem, pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Cristos.”

Haideti sa vedem cateva puncte importante ca sa intelegem nevoia de pace pe plan spiritual.

Din versetul de mai sus putem intelege urmatoarele lucruri referitoare la pace sufleteasca:

Pacea o avem cand suntem Socotiti de catre Dumnezeu, Neprihaniti.Pentru a fi neprihanit este nevoie de Credinta in Isus Cristos.Deci, in urma credinteti si socotiri noastre ca neprihaniti, AVEM PACE CU DUMNEZEU

Pe plan spiritual, CEL MAI IMPORTANT lucru este sa avem PACE CU DUMNEZEU, si fiti atenti, “nu DE LA Dumnezeu” nici “PENTRU Dumnezeu” ci “CU Dumnezeu”.

¿SE POATE SA NU AI PACE CU DUMNEZEU, CREATORUL NOSTRU?

Evident se poate. Cum am zis mai sus, daca nu ai credinta in Isus evident nu poti zice ca esti neprihanit, daci nu poti zice ca ai pace cu Dumnezeu.

 

HAIDETI SA VEDEM CATEVA EXEMPLE DESPRE PIERDEREA SI CONSERVAREA PACIII CU DUMNEZEU

Primul lucru care sa pierdut de cand exista lumea aceasta, a fost Pacea ! Daca ne aducem aminte de inceputul timpurilor pe cand cu Adam si Eva, ne dam seama caci la inceput OMUL avea o realtie cu CREATORUL (Dumnezeu) perfecta! Intre Om si Dumnezeu exista o relatie perfecta, deci intre om si Dumnezeu exita PACE PE DEPLIN. Putem vedea asta in Genesa. Intre Om si Om la fel, era o relatie perfecta, intre Adam si Eva, deci exista Pace deplina intre ei.Intre Om si Animale a existat o pace perfecta. Biblia ne zice clar caci Animalul nu manca pe Om.Intre Animal si Animal, exista pace. Leul nu manca oaia, etc.

Deci cum putem observa, pacea a fost necesara si a fost la baza realtiilor inca de la inceputul omenirii.

Dar, din pricina pacatului aceasta pace a disparut:

Pacea dintre Om si Dumnezeu sa stricat din pricina neascultari Omului, deci din pricina pacatului, si Omul sa transformat in dusmanul lui Dumnezeu si a fost blestemat. In Genesa putem observa lucrul acesta.Pacea dintre Om si Om (Adam si Eva) la fel sa stricat, a inceput sa existe sentimente de invinovatire si ura.Pacea dintre Om si Animale sa stricat, cu toti stim caci acuma Anumalul omoara omul si viceversa.Pacea dintreAnimal si Animal sa stricat, leul nu mai statea langa miel, ci il mananca, etc.

Dar la baza acestor tuturor lucruri este PIERDERA PACI CU DUMNEZEU. In momentul in care omul a pacatuit a pierdut pacea sa cu Dumnezeu si din princina aceasta au aparut si alte consecinte intre cei din jur (pamant, animale, etc.)

 

UN EXEMPLU DE OM CARE A PIERDUT PACEA SA CU DUMNEZEU

Se poate sa ai o relatie buna cu Dumnezeu, o relatie buna caracterizata de pace, si totusi sa o pierzi.

Saul, in vechiul testament daca citim vedem caci Saul intr-un inceput, avea pace cu Dumnezeu, era placut lui Dumnezeu si Dumnezeu era cu el in totul si toate, il ajuta si il apara, etc. Dar putem observa caci din cauza pacatului sau fata de Dumnezeu, a pierdut Pacea cu Dumnzeu. 

Stim caci Dumnezeu sa indeparatat de la Saul, Saul a fost cuprins de un duh de ura pentru David. Deci, cu alte cuvinte, Saul din momentul in care a pierdut pacea cu Dumnezeu, a RAMAS SINGUR !

¿Cand cazi in mana dusmanului daca il ai de partea ta pe Dumnezeu, te scapa El, dar daca cazi in mana lui Dumnezeu si il ai pe El ca dusman, cine te mai scapa? Aceasta a fost situatia lui Saul, a pierdut pacea cu Dumnezeu, si pana la urma a si murit ne-impacat cu Dumnezeu. Groaznic.

 

¿CUM STI DACA AI PACE CU DUMNEZEU?

Pana aici am observat caci ai pace cu Dumnezeu daca ai Credinta. Sa presupunem caci suntem credinciosi si deci avem credinta in Isus Cristos. ¿Ce mai e de facut pentru a avea pace cu Dumnezeu, sau pentru a mentine aceasta pace? 

ROMANI 8: 6 zice in felul urmator:

“Si umblarea dupa lucrurile firii pamantesti este moarte, pe cand umblarea dupa lucrurile Duhului este viata si PACE

Noi ca oameni putem alege sa urmam un criteriu de viata sau un altul, putem alege sa avem fapte placute lui Dumnezeu (deci lucrurile Duhului) sau putem alege sa fim (firesti, caracterizati de faptele firi pamantesti) si automat depinzand de ce fapte ai, faptele Duhului sau ale Firi, asa poti sti cat de buna realtie ai cu Dumnezeu si in acelas timp poti sa sti daca il ai pe Dumnezeu de partea Ta (pace cu El) sau il ai in cotra. 

 

¿SI CARE SUNT ACELE LUCRURI ALE DUHULUI SI CARE ALE FIRI?

In GALATENI 5:19-23 sunt enumerate faptele unuia si altuia.

Faptele Firi sunt:

preacurvia, curvia, necurăţia, desfrânarea,închinarea la idoli, vrăjitoria, vrăjbile, certurile, zavistiile, mâniile, neînţelegerile, dezbinările, certurile de partid, pizmele, uciderile, beţiile, îmbuibările şi alte lucruri asemănătoare cu acestea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *