Instiintarea lui Petru

Autor: David Dutu Miclea

LUCA 22:31-38

CINE ERA PETRU

La chemarea primilor ucenici Domnul Isus a chemat si pe un pescar cu numele Simon. Acesta pescuia pe lacul Ghenazaret era din localitatea Betsaida matei 4:18. Privindu-l mintuitorul a vazut in el un mare potential si ia spus; VINO DUPA MINE SI TE VOI FACE PESCAR DE OAMENI. Ascultind chemrea, mintuitorul ia schimbat numele devenind Petru cel mai mare dintre apostoli, aceasta sa intimplat in tinutul Cezarei lui Filip Matei 16:18 La o singura predica Dumnezeu intoarce trei mii de suflete astfel se pun bazele biserici primare.

1. DOMNUL ISUS FACE O DESCOPERIRE: vers. 31

Domnul Isus ii descopere un plan pe care diavolul la pus la cale Diavolul da tircoale si cauta sa insele pe copii lui Dumnezeu 1 Petru 5:8. De data aceasta ochi diavolului sint indreptati asupra cel care avea sa devina cel mai mare pescar de oameni.

2. DOMNUL ISUS FACE O PROMISIUNE: vers. 32

Diavolul vrea sa ne chearna ca griu dar Domnul e de partea noastra. Simone ma-m rugat pentru credinta ta Iov nu iti voi ingadui suferinta mai mari ca sa nu le poti duce.

3. DOMNUL ISUS IL VEDE PE PETRU IN CERNERE: vers. 31, 32

4. DOMNUL ISUS VEDE CE E MAI SCUMP IN PETRU:

Credinta, si m-am rugat sa nu se piarda vers. 32

5. DOMNUL ISUS II VEDE INTOARCEREA: vers. 32 Ioan 21:15-17

6. DOMNUL ISUS IL VEDE PE PETRU GATA SA INTAREASCA PE FRATII: vers. 32

Ori cit a fost de mare devotamentul lui Petru hotarirea de-al urma pe Isus oriunde vers. 32 spusa mintuitorului avea sa se implineasca.

Doamne tu ne cunosti te rugam in necunoscutul viitor al vieti noastre: FII CU NOI.
AMIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *