Evanghelia si propovaduirea ei

Rom.1:16-17. “Caci mie nu mi-e rusine de Evanghelia lui Hristos; fiindca ea este puterea lui Dumnezeu pentru mantuirea fiecaruia care crede: intai a Iudeului,apoi a Grecului; deoarece in ea este descoperita o neprihanire,pe care o da Dumnezeu,prin credinta si care duce la credinta,dupa cum este scris: “Cel neprihanit va trai prin credinta.”

*

Gal.1:11-12. “Fratilor,va marturisesc ca Evanghelia propovaduita de mine,nu este de obarsie omeneasca; pentru ca,n-am primit-o,nici n-am invatat-o de la vreun om,ci prin descoperirea lui Isus Hristos.”

*

1Tes.1:5. “Intr-adevar,Evanghelia noastra v-a fost propovaduita,nu numai in vorbe,ci cu putere,cu Duhul Sfant si cu o mare indrazneala.”

*

1 Cor.9:16-17. “Daca vestesc Evanghelia,nu este pentru mine o pricina de lauda,caci trebuie s-o vestesc,si vai mie daca nu vestesc Evanghelia…”

*

1 Cor.15:1-2. “Va fac cunoscut,fratilor,Evanghelia,p​e care v-am propovaduit-o,pe care ati primit-o,in care ati ramas,si prin care sunteti mantuiti,daca o tineti asa dupa cum v-am propovaduit-o; altfel degeaba ati crezut.”

*

2 Cor.4:3-5. “Si daca Evanghelia noastra este acoperita,este acoperita pentru cei ce sunt pe calea pierzarii,a caror minte necredincioasa a orbit-o dumnezeul veacului acestuia,ca sa nu vada stralucind lumina Evangheliei slavei lui Hristos,care este chipul lui Dumnezeu. Caci noi nu ne propovaduim pe noi insine,ci pe Domnul Hristos Isus…!”

*

 1 Tes.2:3-4. “Caci propovaduirea noastra nu se intemeiaza nici pe ratacire,nici pe necuratie,nici pe viclenie. Ci,fiindca Dumnezeu ne-a gasit vrednici sa ne incredinteze Evanghelia,cautam sa vorbim asa ca sa placem nu oamenilor,ci lui Dumnezeu,care cerceteaza inimile.”

*

SLAVIT SA FIE DOMNUL NOSTRU ISUS HRISTOS !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *