Daca doi se invoiesc…

Autor: Câmpeanu Cezar

MATEI 18:19-20.

19. “Va mai spun iarasi,ca,daca doi dintre voi se invoiesc pe pamant sa ceara un lucru oarecare,le va fi dat de Tatal Meu care este in ceruri.

20. Caci acolo unde sunt doi sau trei adunati in Numele Meu (pentru Numele Meu),sunt si Eu in mijlocul lor.”

Ca sa invatam sa ne rugam (caci nu stim cum trebuie sa ne rugam – Rom.8:26),pilda desavarsita si in aceasta privinta este tot Domnul Isus Hristos.

  • Isus se ruga dimineata – Marcu 1:35.
  • Isus se ruga ziua – Luca 11:1.
  • Isus se ruga seara – Mat.14:23.
  • Isus se ruga noaptea – Luca 6:12.

De ramanerea in Hristos si in Cuvantul Lui,atarna raspunsul la rugaciunile noastre,spune Insusi Domnul Isus in Ioan 15:7. Domnul Isus ii indeamna pe credinciosii Sai ca “trebuie sa se roage necurmat,si sa nu se lase” – Luca 18:1. In textul din Mat.18:19-20,Domnul Isus ii invata pe credinciosi marea importanta a unitatii in rugaciune.Numarul credinciosilor poate fi mic,El mentioneaza doi,dar accentul se pune pe unitate,nu pe numar.Ei “se invoiesc”.Cuvantul folosit in greaca aici,este cel din care deriva cuvantu nostru “simfonie”.Doi credinciosi aflati in armonie inaintea tronului harului.Minunat.Rugaciunea celor doi este o muzica placuta cerului,un sunet dulce inaintea lui Dumnezeu.Este ca aderea de tot,o jertfa in intregime adusa lui Dumnezeu,de un miros placut Lui.Textul de azi incepe cu “daca doi dintre voi se invoiesc pe pamant”,si se incheie cu “Tatal Meu care este in ceruri”.Ce binecuvantare ! Doi credinciosi,pe pamant, aflati prin rugaciune,in comuniune cu cu un Tata in cer. O comuniune de mare pret intre pamant si cer.Celor ce se invoiesc astfel sa ceara ceva,Domnul le promite ca le va fi dat.Textul de azi ne invata si importanta rugaciunii,si importanta unitatii dintre frati.Cine are urechi de auzit,sa asculte ce zice Bisericilor,Duhul.

Slavit sa fie Domnul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *