Copilaşul care a schimbat lumea…

Text biblic:Is.9:1-6

ISUS a schimbat lumea …

1.De la întuneric la lumină(8:21,22;9:2)
“Poporul, care umbla în întunerec, vede o mare lumină; peste cei ce locuiau în ţara umbrei morţii răsare o lumină.”

2.De la necaz la bucurie…(v.3)
“Totuş întunerecul nu va împărăţi vecinic pe pămîntul în care acum este necaz.”(v.1a)

“Tu înmulţeşti poporul, îi dai mari bucurii; şi el se bucură înaintea Ta, cum se bucură la seceriş, cum se veseleşte la împărţirea prăzii.” (v.3)

3. De la război la pace…(v.5,6d)
“Căci orice încălţăminte purtată în învălmăşala luptei, şi orice haină de război tăvălită în sînge, vor fi aruncate în flăcări, ca să fie arse de foc.”

Căci un Copil ni s’a născut….Îl vor numi:Domn al păcii .

4. De la ocară la slavă..(v.1)

“După cum în vremurile trecute a acoperit cu ocară ţara lui Zabulon şi ţara lui Neftali, în vremurile viitoare va acoperi cu slavă ţinutul de lîngă mare, ţara de dincolo de Iordan, Galilea Neamurilor.”

De ce toate acestea? Pentru că un Copil ni s-a născut, un Fiu ni s-a dat….Dacă ţi s-a dat acest Fiu întrebarea e: Ce faci eu EL? Îl accepţi, el vrea să schimbe viaţa ta. Din întunericul care se afla în sufletul tău să facă lumină. Necazul tău să-l schimbe în bucurie, “războiul” din interior sau exterior să-l trasforme în pace, iar ocara de care ai parte(poate de mult timp) să o schimbe în slavă, asta se poate întâmpla chiar acum. Numai să-L primeşti în inima ta, ca Domn şi Mântuitor. Decizia îţi aparţine.

Domnul să te ajute!

Posted in Naşterea Domnului Isus, Predici | No Comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *