Chipul Domnului in noi

(Efeseni 4:17-32)

ROM 8:29 Caci pe aceia, pe cari i-a cunoscut mai dinainte, i-a si hotarit mai dinainte sa fie asemenea chipului Fiului Sau, pentruca El sa fie cel intii nascut dintre mai multi frati.
Sunt cateva principii care trebuie aplicate la viata noastra pentru ca Chipul Domnului sa se vada in noi:

1. Sa-L lasam pe Duhul Sfant sa prelucreze Chipul Domnului in noi

2COR 3:18 Noi toti privim cu fata descoperita, ca intr’o oglinda, slava Domnului, si sintem schimbati in acelas chip cu al Lui, din slava in slava, prin Duhul Domnului.
Exemplu cu prelucrarea unei piese intr-o intreprindere
Este tot mai evidenta impotrivirea oamenilor din Biserica impotriva mustrarii si corectarii! Oamenii nu mai iubesc mustrarea!

2.Citeste Biblia in fiecare zi caci ea este Mana Cereasca pentru fiecare din noi

IOAN 5:39 Cercetati Scripturile, pentru ca socotiti ca in ele aveti viata vecinica, dar tocmai ele marturisesc despre Mine.
Daca nu ma hranesc cu Scriptura voi slabi si un alt chip se va arata in mine si anume chipul lumesc ,firea pamanteasca.

3.Evlavia sa ne fie un principiu de viata

2PET 1:1 Simon (Sau: Simeon.) Petru, rob si apostol al lui Isus Hristos, catre ceice au capatat o credinta de acelas pret cu a noastra, prin dreptatea Dumnezeului si Mintuitorului nostru Isus Hristos:
2PET 1:2 Harul si pacea sa va fie inmultite prin cunoasterea lui Dumnezeu si a Domnului nostru Isus Hristos!
2PET 1:3 Dumnezeiasca Lui putere ne-a daruit tot ce priveste viata si evlavia, prin cunoasterea Celuice ne-a chemat prin slava si puterea Lui,
2PET 1:4 prin cari El ne-a dat fagaduintele Lui nespus de mari si scumpe, ca prin ele sa va faceti partasi firii dumnezeiesti, dupa ce ati fugit de stricaciunea, care este in lume prin pofte.
2PET 1:5 De aceea, dati-va si voi toate silintele ca sa uniti cu credinta voastra fapta; cu fapta, cunostinta;
2PET 1:6 cu cunostinta, infrinarea; cu infrinarea, rabdarea; cu rabdarea, evlavia;
2PET 1:7 cu evlavia, dragostea de frati; cu dragostea de frati, iubirea de oameni.
2PET 1:8 Caci, daca aveti din belsug aceste lucruri in voi, ele nu va vor lasa sa fiti nici lenesi, nici neroditori in ce priveste deplina cunostinta a Domnului nostru Isus Hristos.
2PET 1:9 Dar cine nu are aceste lucruri, este orb, umbla cu ochii inchisi, si a uitat ca a fost curatit de vechile lui pacate.
2PET 1:10 De aceea, fratilor, cautati cu atit mai mult sa va intariti chemarea si alegerea voastra; caci, daca faceti lucrul acesta, nu veti aluneca niciodata.
2PET 1:11 In adevar, in chipul acesta vi se va da din belsug intrare in Imparatia vecinica a Domnului si Mintuitorului nostru Isus Hristos.
Este foarte important ca sa fim evlaviosi .EVLÁVIE, evlavii, s.f. Sentiment religios manifestat printr-o scrupuloasã îndeplinire a practicilor bisericesti; cucernicie. ♦ Fig. Comportare respectuoasã si admirativã fatã de cineva sau de ceva. – Din ngr. evlávia.
Evlavia este folositoare în orice privintã, întru-cât ea are fãgãduinta vietii de acum si a celei viitoare.(1Timotei 4:8)

4.Cerceteaza-te in fiecare zi daca esti in credinta

2COR 13:5 Pe voi insiva incercati-va daca sinteti in credinta. Pe voi insiva cercati-va. Nu recunoasteti voi ca Isus Hristos este in voi? Afara numai daca sinteti lepadati.
ROM 12:2 Sa nu va potriviti chipului veacului acestuia, ci sa va prefaceti, prin inoirea mintii voastre, ca sa puteti deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea buna, placuta si desavirsita.
Este important sa-mi verific viata in fiecare zi si sa-mi vad pacatul si sa-mi fac o obisnuinta prin a nu mai face un lucru prin care vad ca sunt gresit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *