Ce am inteles eu din .. Cantarea Cantarilor ?

Ma tot intrebam ce oare sa citesc din Biblie dupa o zi tare obositoare si plina de controverse pe teme Biblice . Am vrut sa citesc ceva ce .. sigur o sa inteleg :) .

… Era prea tarziu cand am citit si eu prea obosit ca sa mai inteleg prea multe lucruri , si mai mult .. sa le pun la inima . Asa ca mi`a atras atentia mult ocolita ” Carte a cantarilor ” .. am spus bine ? :)

Da , cu siguranta dragostea este un subiect care se poate armoniza cu o noapte tarzie , si chiar am inteles ceva din acele cateva capilole pe care le citim razand si neintelegand ” ce oare cauta acolo ” .. ?

Sa va spun ce am inteles :)

In primul rand interventia dragostei in viata noastra ocupa locul altor lucruri care nu erau sfinte . In capitolul 1:2 scrie : ” .. descmierdarile tale sunt mai bune decat vinul ” , deci este un progres in viata lui . Acum nu mai este preocupat de vin , ci de dragostea pentru ea . Si capitolul continua cu un schimb de complimente .. ce`i drept neintelese , dar asa se faceau in vremea aceea probabil , ce`i de remarcat ca aceste complimente vin din ambele parti . Dragostea era steagul fluturat peste ea si ajunsese bolnava de dragostea lui . interesant om ( Solomon ) .. nu stiu cum a reusit . Dar ea ne indruma ” nu starniti dragostea pana nu vine ea ! ” n`am inteles ce a vrut sa spuna .. adica in versetele urmatoare mi`a dat de inteles ca a fost o vreme de indelunga asteptare si la ei .. ” Caci a trecut iarna , a incetat ploaia , si s`a dus . Se arata florile pe camp , a venit vremea cantarii , si se aude glasul turturicii in campiiile noastre . ” Nu cred ca`i vorba de anotimp , ci de binecuvantarile asteptarii .. :( Bine … la un moment dat cred ca nu au mai rabdat pentru ca in capitolul 2:17 ea ii cere ” Iubitule , sari ca o caprioara sau ca puiul de cerb , peste muntii care ne despart “. Atunci ea spune ” L`am apucat , si nu l`am mai lasat pana nu l`am adus in casa mamei mele .. ”

Tot in aceasta carte am intalnit si cuvantul ” draguta ” :) nu l`am mai intalnit pana acum in Biblie .. mi s`a parut interesant .

Inca ceva .. El spune : ” mi`ai rapit inima , soro , mireas`o .. ” mi`au atras atentia cuvintele ” soro si mireas`o ” .. deci isi alesese o mireasa dintre surorile in Domnul :) .

Dar .. nu o oarecare mireasa , ci una cu principii pentru ca spune ea ” Esti o gradina inchisa , soro .. o fantana pecetluita ” si numai iubitul sau avea sa ” manance din roadele ei alese .. !! “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *