Care este scopul tau ?

Cred ca fiecare dintre noi ne`am pus intrebarea cu ce scop ne`am nascut pe acest pamant ? Fiecare avem dorintele noastre , idealurile noastre . Visam sa ne realizam profesional , sa ne casatorim cu persoana iubita , sa avem copii , etc . Dar .. concentrandu`ne asupra noastra nu vom descoperi care este scopul cu care am fost creati de Dumnezeu . Noi trebuie sa Il lasam pe Dumnezeu sa se foloseasca de noi , ca El sa`si atinga scopul pe care il are cu fiecare in parte . Ai fost creat de Dumnezeu si pentru Dumnezeu . Si pana nu vei intelege asta , viata ta nu va avea nici un sens .. Fiecare om isi poate descoperi identitatea doar in Isus Hristos . Scopul nostru este sa il punem pe Domnul Isus in centrul vietii noastre . Scopul nostru este sa traim la inaltimea planului lui Dumnezeu pentru noi . Apostolul Pavel a trait o viata condusa de scopuri . El a spus : ” Eu alerg drept spre tinta , avand un scop pentru fiecare pas . ” Tot el a spus : ” Pentru mine a trai este Hristos si a muri este un castig . ” Domnul Isus a spus Tatalui : ” Eu ti`am adus glorie aici pe pamant , facand tot ce mi`ai spus sa fac ” . Putem sa aducem glorie lui Dumnezeu prin :

1. INCHINARE . – Prin viata noastra , prin comportamentul nostru , prin atitudinea inimii , viata noastra poate sa fie ca o inchinare inaintea lui Dumnezeu . Chiar daca spal vasele , eu pot sa o fac cu inima si gandul meu la Mantuitorul meu iubit .. Inchinatorii adevarati se vor inchina in Duh si Adevar
.
2. IUBIND PE FRATI . – ” Primiti`va unii pe altii cum v`a primit si pe voi Hristos ; atunci Dumnezeu va fi glorificat ” .

3. DEVENIND ASEMENEA LUI HRISTOS . – Noi trebuie sa crestem in toate lucrurile si sa fim tranformati de Duhul Sfant , cultivand roada Duhului Sfant in viata noastra . Trebuie sa devenim maturi din punct de vedere spiritual .

4. SPUNANDU`LE SI ALTORA DESPRE VESTEA CEA BUNA A IERTARII . – Daca esti nascut din nou , tu nu mai poti sa taci . Simti nevoia sa spui tuturor despre iertarea lui Dumnezeu prin Fiul Sau , Isus Hristos .

5. SLUJIND CU DARURILE TALE . – Nu exista comeri in Biserica lui Dumnezeu . Fiecare suntem inzestrati de Dumnezeu cu anumite daruri , talente , indemanari , abilitati . Cu ceea ce avem trebuie sa slujim pe Dumnezeu si semenilor . ” Caci dupa cum trupul este unul si are multe madulare , si dupa cum toate madularele trupului , macar ca sunt mai multe , sunt un singur trup . ” Voi , sunteti trupul lui Hristos si fiecare in parte , madularele Lui .

Haideti dar sa traim cu scopul de a aduce slava lui Dumnezeu prin tot ceea ce facem in umblarea noastra pe acest pamant .. !!

AMIN

Gandeste`te la un ciocan .. El a fost facut sa bata cuie .. Acum , imagineaza`ti ca ciocanul nu este folosit niciodata . Nu face altceva decat sa stea in lada de unelte . Ciocanului nu ii pasa ..

Dar acum imagineaza`ti ca acest ciocan are suflet si o constiinta . Zilele trec , iar ciocanul ramane in lada . Are un sentiment ciudat , dar nu stie exact de ce . Ceva lipseste , dar nu stie ce anume ..

Apoi , intr`o zi cineva il ia din cutia cu unelte si se foloseste de el ca sa rupa niste crengi pentru focul din semineu . Ciocanul se simte insufletit . Ciocanului ii place sa fie tinut in mana , sa fie manuit si sa loveasca crengile . Dar la sfarsitul zilei tot se simte neimplinit .. Ceva tot lipseste ..

In zilele urmatoare el este folosit mai des . Indreapta un capac de roata , sparge o placa de beton , fixeaza la loc piciorul unei mese . Cu toate acestea , nu se simte implinit . Prin urmare doreste sa aiba si mai multa activitate . Vrea sa fie folosit cat mai mult cu putinta la batut , crestat si spart lucruri . Se gandeste ca nu a facut suficient de multe lucruri ca acestea pentru a fi implinit . El crede ca solutia pentru lipsa lui de implinire este sa petreaca mai mult timp in aceste lucrari .

Intr`o zi cineva se foleseste de el sa bata un cui .. Deodata sufletul ciocanului se lumineaza .. Acum intelege pentru ce a fost creat .. El a fost creat sa bata cuie . Toate lucrurile la care a fost folosit inainte palesc in comparatie cu acesta . Acum stie ce cauta sufletul lui de ciocan de multa vreme ..

Noi suntem creati dupa chipul lui Dumnezeu pentru a avea o relatie cu El . Singurul lucru care ne va satisface deplin sufletele este sa fim in relatie cu Dumnezeu . PANA CAND NU AJUNGEM SA`L CUNOASTEM PE DUMNEZEU , PUTEM AVEA MULTE EXPERIENTE FRUMOASE , DAR NU NE VOM GASI NICIODATA ADEVARATA MENIRE . Poate ca am fost folositi pentru niste scopuri nobile , dar nu am fost folositi pentru acel scop pentru care am fost creati , pentru acel scop prin care vom gasi cea mai mare implinire .
O RELATIE CU DUMNEZEU ESTE SINGURUL LUCRU CARE NE VA POTOLI DORUL SUFLETULUI . Domnul Isus Hristos a zis : ” Eu sunt Painea vietii . Cine vine la Mine nu va mai flamanzi niciodata si cine crede in Mine nu va inseta niciodata ” . Pana cand nu ajungem sa Il cunoastem pe Dumnezeu , suntem flamanzi si insetati . Incercam sa ” mancam ” si sa ” bem ” tot felul de lucruri pentru a ne satisface foamea si setea , numai ca acestea raman nepotolite .

Suntem ca acel ciocan .. Nu ne dam seama ce va pune capat sentimentului de goliciune , lipsei de implinire din vietile noastre . FUNDAMENTUL FERICIRII NOASTRE ESTE CA NE STIM OCROTITI DE ISUS HRISTOS .. IN DUMNEZEU . Puteam avea credinta in dragostea lui Dumnezeu .. Stanca noastra este mai puternica decat cel mai adanc intuneric .

Cea mai mare dorinta a noastra este sa Il cunoastem pe Dumnezeu si sa avem o relatie cu El . De ce ? Pentru ca asa am fost creati .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *