Calitati Divine

Text Io.8:1-11

Luc.7:36-50,Mc.10:46-52

Vreau sa încep recunoscand meritul Duhului Sfant în crearea acestei schite deoarece pana nu am ajuns la El nu stiam de la cine sa astept aceste calitati specific DIVINE nu umane.

Intr. Fiecare om ,pentru ca este om si atat are multe limite,neputinte,temeri,greseli si macar odata în viata lui va fi criticat de alt om cu aceleasi slabiciuni ca si femeile din textele de mai sus si atunci are mare nevoie de o persoana cu anumite calitati si aceea persoana este doar Duhul Sfant care este trimis de Domnul Isus în cei ce cred în Domnul Isus sa le fie ajutor pe acest pamant ,Io.14:16 ,specific ca si pentru cei ce înca nu sînt copii lui Dumnezeu ,pocaiti aceiasi persoana poate sa le vina în ajutor daca o cheama si fac din cel mai intim prieten.

Si acum calitatile divine ale Duhului Sfant al lui Isus (Dumnezeu)

1.gata sa-ti dea atentie Mc.10:49

2.gata sa -ti dea ascultare Mc.10-51

3.gata sa -ti rezolve problema Mc10:52

4.gata sa -te lamureasca Mc.10:52

6.gata sa îti i-a apararea Io.8:7

7.gata sa te bucure Io.8:10

8.gata sa te ierte Io.8:11

9.gata sa îti arate meritele Luc.7:44

10.gata sa te mangaie Io.8:11

Concl. Tu de la cine înca astepti acestîe lucruri Divine si nu umane ,de la Duhul Sfant s-au de la sot,sotie,parinte,prieten,coleg-vei astepta mult si bine ca un om sa fie gata acum sa îti poata oferi aceste lucruri atat de vitale pentru fiecare cand trecem prin boli,faliment,nereusite,datorii,parasiri,refuzuri ,acuzati de minciuna,furt,preacurvie ,zgarcenie ,neîntelegere,neimplicare în ceva etc.

Vreau sa mai adaug de ce nu trebuie sa astepti de la vre-un om aceste lucruri ,pentru-ca acestea sant Divine ,necesita o putere,dragoste si întelepciune supranaturala,supraumana peste puterea noastra de a întelege sa ierti pe unul care te fura ,minte ,loveste numai Dumnezeu ,Fiul sau si Duhul sau care sant una si aceiasi pot avea aceste calitati 1Io.4:4

Dumnezeu sa va ajute sa întelegeti cat mai mult din aceasta schita.

Si înca un secret cînd vei întalni oameni (pocaiti) cu ceva din aceste calitati în special sa fie gata de una din cele de mai sus sa sti ca este un om care îl cunoaste si este bazat mai întîi pe Duhul lui Dumnezeu si deci este un împlinitor al primei porunci din cele 10- Sa nu ai alti Dumnezeii (prieten adevarat,sprijin,aparator,aliat,mangaietor) în afara de mine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *