Andrei – Slujitorul din umbra

Autor: Marian Condrat

Andrei – Slujitorul din umbră

Lc. 9:23-35

1. Trebuie sa sti unde tie locul- locul doi “dupa Mine”

2. Trebuie sa vrei sa mergi – de buna voie

3. Trebuie sa se lepede de sine – fii pretentios cu tine!!!

4. Trebuie sa-si ia crucea in fiecare zi.

5. Trebuie sa sti locul unde esti asteptat – cerul!!!

Andrei unul din primii ucenici, fratele lui Petru. De ce l-a chemat? Ce a facut el? Ce putem invata noi?

Ioan 1:35-42

Toata viata Andrei a fost cunoscut ca fratele lui Petru. Omul care a ridicat pe altul.

Apostolii au fost oamenii de rind nu genii, pe care I-a chemat Isus. In prezenta Lui au fost transformati.

Un dirijor de muzica symphonic spunea – “cel mai greu e sa gasesti oameni care sa cinte vioara a doua.” Sa accepti rolul doi.

Doi tineri germani saraci sa studieze arta: Franz si Albert. Unul lucra, altul studia. Unul s-a dariut pe sine ca sa il inalte pe altul. Albert celebru, Franz muncitor. Cea mai celebra gravura sunt doua miini unite in rugaciune!!!!

Pescari din Betsaida Galileii – au invata sa munceasca. A stiut ca inainte de a minca trebuie sa muncesti!!!

Galileia o zona foarte decazuta moral. Dincolo de mare erau cetati pagine. Natanael: Poate esi ceva bun din Nazaret? Andrei era un ucenic a lui Ioan Botezatorul!!! Un om care a mers impotriva curentului – era ucenicul unui predicator nepopular!!!

Trei intimplari unde il gasim pe Andrei

1. Ioan 1 – un om care a primit botezul pocaintei, care a crezut cuvintul predicat de Ioan. Isus – “Ce cautati?” Cind a auzit marturia lui Ioan a inteles ca a gasit ca cauta!!!! Isaia- “cautati cita vreme se poate gasi.”   Andrei  a avut respect – Rabi!!! Unde locuiesti? era tirziu ceasul al zecelea si au stat cu Domnul.

Un om care a chemat pe altii cu aceeasi intensitate cu care el a fost chemat.

v. 42 – eu am gasit ci noi!!! Include pe altii.

2. Ioan 6: 8, 9 – inmultirea piinilor –  din toata multimea Andrei a vazut un baietel!!! Omul care vede pe cei neinsemnati. El nu s-a uitat dupa fariseii sau alti lideri ci un baietel. A gasit sursa potrivita!!!  Omul care a vazut ca Domnul poate face mult cu putin.

3. Iona 12 – Grecii au venit la Filip. Filip merge la Andrei si el la Domnul Isus.  Un om care a dus cererea altora inaintea lui Isus. Un om care vede si pe cei neevrei. A vazut lumea prin ochii lui Dumnezeu!!!

Andrei a predicat in Scitia , Sudul Moldovei si Dobrogea,  Tracia, Macedonia,Grecia  Bizant, Martirizat la Patras in Grecia, Proconsulul Egetes I, ca a vestit Evanghelia  sotiei lui si ea l-a primit pe Hristos.

A fost rastignit pe o cruce in forma de X. A stat doua, trei zile rastignit.

“Primeste-ma Isus Hristoase,  pe tine te-am vazut, pe tine te iubesc si in tine sunt. Primeste duhul meu in pace in imparatia at vesnica.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *